Opera

2021-22

annemarie_storm.jpg

Anne Marie Storm

HOLD 8:
 
OPERAAFTENER
Tid/sted: Se under de enkelte arrangementer
Pris: Se under de enkelte arrangementer og sidst i afsnittet
 
 
 
 
opera gounod faust.jpg
 
Gounod: Faust 
tur til Operaen i København

Videnskabsmanden Faust er drevet af ønsket om endeløs magt og evig ungdom – og han sælger sin sjæl for at opnå det. Baseret på Goethes Faust skabte komponisten Gounod en af romantikkens allermest populære, franske operaer.
Faustmyten er en af de helt store grundfortællinger i verdenslitteraturen, og den sætter fokus på det intelligente menneskes umættelige videbegær og stræben efter ultimativ frihed og magt. Goethes Faust inspirerede Gounod til at skabe et præcist portræt af samtidens følelseskolde nydelsestrang.
Den tyske instruktør Jan Phillipp Gloger iscenesætter på klassisk og smuk vis Gounods mesterværk, der indeholder utallige musikalske højdepunkter blandt andet Valentins bøn, Margarethes juvelarie og korets soldatermarch.
Tragedien rammer den unge Margarethe, da hun bliver offer for Fausts trang til besiddelse og begær – et tema, der på mange måder ligner nutidens afsløringer om krænkelser og magtmisbrug.

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 14. september 2021, kl. 19.00.
FORESTILLING: Operaen i København, søndag 19. september 2021, kl. 15.00.
Pris kr. 1475
 

 
 
opera aida.jpg
 
Verdi: Aida 
Den Jyske Opera

Handlingen i Aida tager sit udgangspunkt i krigen mellem Egypten og Etiopien, hvor Aida holdes fanget som slave hos den egyptiske prinsesse Amneris. Ingen ved, at Aida i virkeligheden er datter af den etiopiske konge, Amonasro. Aida er blevet forelsket i sin fangevogter, feltherren Radamès, som gengælder hendes kærlighed – til stor fortrydelse for Amneris, der vil have Radamès for sig selv. Radamès udnævnes til hærfører i et stort slag og nu er Aida i problemer: En sejr for Radamès kunne betyde ægteskab og befrielse for hende, men også nederlag for hendes far og hjemland. Da Radamès vender sejrrig tilbage, er han uvidende om, at han har taget Aidas far som gidsel. Amonasro tvinger Aida til at lokke Radamès til at afsløre militære hemmeligheder, og Radamès dømmes til døden for højforræderi. Prinsesse Amneris tilbyder dog Radamès at undgå dødsstraf, hvis han afsværger sin kærlighed til Aida og i stedet gifter sig med hende. Han nægter og dømmes
 til at blive begravet levende. Aida sniger sig uset ind til ham, og sammen går de i døden.

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 26. oktober 2021, kl. 19.00
FORESTILLING: Vejle Musikteater, søndag 31. oktober 2021, kl. 19.30. 
Pris 300
 

 
 
opera julesang.jpg
 
Julesang og Messingklang
Den jyske Operas kor og Prinsens Musikkorps

Igen i år er det lykkedes Vejle at være blandt de få byer, der får besøg af det store operakor fra Den Jyske Opera og Prinsens Musikkorps. Koncertprogrammet rummer især gamle og nye danske og engelske julesange og salmer. Vi håber, at traditionen for fællessang kan holdes i hævd, så publikum igen i år får mulighed for at synge med på julesalmer i selskab med det store operakor og det prægtigt klingende messingensemble. 
Glæd jer til genhøret og også til gensyn med Den Jyske Operas nye musikchef, Christoffer Lichstenstein, som også dirigerede Verdis smukke Rigoletto, da den betog publikum i Vejle Musikteater i oktober 2020.

FOREDRAG: Der er ingen foredrag forud for forestillingen
FORESTILLING: Vejle Musikteater, søndag 19. december kl. 19.30. 
Pris kr. 250
 

 
 
opera puccini.jpg
 
Puccini: Madame Butterfly
tur til Den Fynske Opera i Odense

Operaen handler kort fortalt om den amerikanske officer Pinkerton, der er udstationeret i Japan, og her gifter han sig med den helt unge geisha Cio-Cio-San, også kaldet Madame Butterfly. Giftermålet er for Pinkerton en midlertidig foranstaltning, mens det for Madame Butterfly er dyb alvor, og hun hengiver sig med al sin kærlighed til ham – og brænder alle broer bag sig.
Da Pinkerton rejser tilbage til Amerika, stoler hun blindt på, at han vil komme tilbage til hende. Det gør han dog først, da han hører, at hun har fået en søn – og kun for at hente sønnen hjem.
Puccini var mageløs til at skrive iørefaldende melodier og medrivende musik, der til stadighed berører og bevæger os og får publikum til at leve med.
‘Madama Butterfly’ er iscenesat som kammeropera med flotte japanske kostumer og kulisser af instruktør Guido Paevatalu. 

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirdag 1. februar 2022, kl. 19.00
FORESTILLING: Den Fynske Opera, søndag 6. februar 2022, kl. 16.00. 
Pris 850
 

 
 
opera mozart.jpg
 
Mozart: Cosi Fan Tutte
Operakompagniet Nontardar

Mozart skabte med sit mesterværk Così Fan Tutte en aldeles aktuel komedie, som til forveksling ligner moderne reality-tv.

Hvad sker der, når en udspekuleret gamemaster udfordrer to mænd til at teste deres kæresters troskab? Hvad sker der for de to mænd, når de skal konkurrere om, hvem der først kan forføre den andens kæreste? Og hvad med kæresterne, som langsomt må indse, at man kun elsker een gang – ad gangen...
Det bliver et gensyn og genhør med den festlige operagruppe, som besøgte teaterforeningen i februar 2020 med Mozarts DON JUAN. De seks operasangere tumler rundt i denne virtuose leg med løgn og løfter, forviklinger og forklædninger. Alle håber at vinde mestersangerforklædet og gruer samtidig for at blive stemt hjem. Men da det er en opera, kan man selvfølgelig altid købe en vokal, hvis lykkehjulet snurrer for hurtigt. 
Der synges og spilles på dansk i denne kammeropera og opdaterede version af Mozarts klassiker. 

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 8. februar 2022 kl. 19.00
FORESTILLING: Vejle Musikteater, søndag 13. februar 2022 kl.19.30. 
Pris kr. 200
 

 
 
opera lehar.jpg
 
Lehar: Greven af Luxembourg
Den Jyske Opera

Mens komponisten Puccini fremhæver bohemelivets tragiske sider i Paris ved begyndelsen af det forrige århundrede, fortryller Franz Lehár os i sin vittige, ironiske og udødelige operette GREVEN AF LUXEMBOURG. Den Jyske Opera fejrer med afsæt i Lehars musik sin 75 års fødselsdag. Handlingen tager sin begyndelse, da den berømte operasangerinde Angèle ikke kan gifte sig med Fyrst Basil Basilowitsch på grund af sin manglende titel. For at løse dette problem arrangerer Basilowitsch, at den fattige Grev René bliver gift med en kvinde (altså Angèle), hvis ansigt han ikke må se – og samtidig accepterer skilsmisse efter 3 måneder. Som belønning får Grev René en halv million francs. Under vielsen er brudeparret adskilt af et maleri og vielsesringene udveksles uden, at de ser hinanden. Måneder efter møder Angèle og Grev René tilfældigt hinanden og tiltrækkes med det samme. Fyrst Basilowitsch opdager deres gensidige interesse og bliver nervøs; især da hans tidligere forlovede Kokozow er på vej. Men det er for sent: Kokozow ankommer, hævder sin ret til ægteskab og Fyrst Basilowitsch må overgive sig. Angèle og Grev René bekender deres kærlighed – og kan forblive gift…

FOREDRAG: Rødkilde Gymnasium, tirsdag 29. marts 2022 kl. 19.00
FORESTILLING: Vejle Musikteater, tirsdag 5. april 2022, kl. 19.30. 
Pris kr. 300
 
 
 
 
Priser:
5 foredragsaftener kr. 600 

Hele pakken:
(alle 6 forestillinger, inkl. billetter og foredrag. Bustur til København og Odense, samt anretning med vin) kr. 3.700

4 forestillinger i Vejle Musikteater kr. 1.000

3 foredrag kr. 375

Tur til Operaen i København inkl. bus, kaffe på udturen, spisning med 1 glas vin, sandwich på hjemturen kr. 1.475. 

Tur til Den Fynske Opera inkl. bus, kaffe på udturen, spisning med 1 glas vin. Pris kr. 850.

Enkeltforedrag kr. 145
 
 

KLIK HER FOR TILMELDING

Tilknyttet Dansk Oplysnings Forbund dof